masaj-terapeutic

Newsletter:
Masaj terapeutic

Daca pana acum nu ati primit un masaj terapeutic, daca v-ati gandit ca este doar un moft, daca v-ati lasat coplesiti de pudoare sau credeti ca nu meritati, daca nu ati stiut cate beneficii poate aduce o sedinta de masaj terapeutic in planul sanatatii corpului fizic, psihic sau mental,  acum este momentul sa incercati! 

Masajul terapeutic este una dintre terapiile holistice, care trateaza individul ca pe un intreg. La nivel spiritual beneficiile acestui tip de masaj sunt greu de descris, caci avem de-a face cu ceva intrinsec de nedefinit – esenta, “forta vitala”, intregul care este mai mult decat suma partilor, se poate atinge o stare de constientizare sporita, de “prezenta in moment”, acel “aici” si “acum”!

Cu totii simtim nevoia sa ne relaxam, sa ne putem intoarce “privirile” spre interior, acolo unde, in linistea aparuta sa putem intelege ce anume strica echilibrul si armonia intregului!
Acum este momentul sa refacem echilibrul si sa redevenim constienti de corpul nostru prin redescoperirea delicatei arte a atingerii. Este o modalitate naturala si simpla pe care o putem folosi pentru a vindeca sau linisti, pentru a alina durerea sau pentru a indeparta tensiunea, dar mai presus de toate, sa exprimam faptul ca ne pasa!

Masajul terapeutic ne ofera un mijloc de a contracara fluxul neancetat al presiunilor profesionale si casnice. Pentru prea multi dintre noi, rigiditatea si durerea sunt un mod de viata cu care ne-am obisnuit si de multe ori, abia atunci cand ni se face masaj, descoperim ca muschii nostri sunt incordati sau ne dam seama ca o mare parte din energie ne este consumata de aceasta tensiune.
Masajul terapeutic poate fi o calatorie de autodescoperire, care ne arata cum sa ne simtim mai relaxati si in armonie cu noi insine, sa simtim deplina libertate a unui corp ce se poate misca si respira in voie.
Masajul terapeutic – se executa pe tesuturile moi ale corpului (muschi), direct pe epiderma folosind uleiuri speciale. Un masaj bun va afecta intreaga fiinta, la toate nivelurile.
Tratamentul prin masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat toate partile corpului (tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane), urmarind atent raspunsul zonelor reflexe, a punctelor de pe meridianele energetice.


Scopul masajului terapeutic este:

1 o mai buna irigare a tuturor celulelor corpului,
2 eliminarea produsilor toxici rezultati din procesele energetice fiziologice
3 stimularea circulatiei sangvine
4 elasticizarea tuturor tesuturilor
5 relaxarea si tonifierea muschilor,
6 intinderea tesutului conjunctiv si al articulatiilor,
7 ameliorarea fluxului venos al sangelui,
8 calmarea sistemului nervos,
9 produce caldura si regleaza temperatura,
10 regleaza functiile hormonale
11 stimuleaza diureza,
12 accelerarea procesului de indepartare a reziduurilor toxice
13 stimularea fluxului limfatic si umorilor.
14 
La nivel psihic, masajul terapeutic nu numai ca indeparteaza stressul si anxietatea, dar va ajuta sa deveniti mai constienti de corpul dumneavoastra ca intreg.

Este important sa stim si cand nu putem aplica acest mod de tratament. Iata cateva din aceste situatii:
1 afectiuni ale pielii( infectii, arsuri, rani, herpes, melanom, exeme, psoriazis, zona zoster, etc.)
2 boli neuropsihice ( meningoencefalite, accidente vasculare acute)
3 boli ale aparatului respirator ( pneumonii, pleurezii, penumotorax
4 boli ale aparatului cardioi- vascular ( infarct de miocard acut, tulburari severe de ritm cardiac, anevrisme de aorta, endocardita, pericardita, miocardita, insuficienta cardiaca decompensata, hipertensiune arteriala stadiu II – III, etc)
5 boli ale aparatului digestiv: hemoragii digestive, perforatii, pancreattite sau colecistite acute, hepatite acute, ciroza hepatica decompensata)
6 boli de sange : hemofilie, leucemii acute, pururele etc.)
7 faze acute de reumatisme infectioase: reumatism poliarticular acut, poliartrita cronica evolutiva, spondilita anchilozanta – in fazele inflamatorii.
8 TBC indiferent de localizare, existand pericolul diseminarii agentului infectios in tot corpul;
9 tumori maligne generalizate
10 ultimele 3-4 lun de sarcina ale femeii gravide;


Un masaj efectuat cu grija creeaza o senzatie de bine, insotita de sentimente de incredere in sine si chiar de bucurie. El poate totodata sa elibereze o mare cantitate de energie, care pana atunci se pierdea din cauza tensiunii, poate provoca schimbari profunde ale posturii si a expresiei faciale.